Ogrevanje
Vodovod
Solarna tehnika
Kopalniška oprema
Klimatske naprave

IKA, TRGOVSKO PODJETJE, ŽIRI, D.O.O.

Industrijska ulica 11
4226 Žiri, Slovenija

+386 4 518 44 44
info@ika.si

Giacomini - program Giacoklima - Sistem talnega ogrevanja

Celoten katalog kategorije Giacoklima - Sistem talnega ogrevanja proizvajalca Giacomini.


Dokumenti za prenos
Giacomini - program Giacoklima
Sistem talnega ogrevanja
(8641.21 kB)
 • Giacomini - program Giacoklima - celoten katalog

  GIACOKLIMA sistemi talnega ogrevanja

  Giacoklima sistem je sistem ogrevanja in hlajenja z vodo nizke temperature, ki kroži po plastičnih ceveh zalitih s tlakom, na katerem je nato lahko keramični, marmorni, granitni ali leseni pod. Toplota se prenaša preko cevi v tla, od tam pa na celoten prostor; v tem primeru postane celotna površina tal ogrevalno telo.

  Prenos toplote iz tal v prostor in na površine, ki prostor obkrožajo, zagotavlja odlično porazdelitev toplote. Talni sistem ogrevanja je tisti sistem, ki se najbolj približa idealni temperaturni krivulji, saj zagotavlja prijetno temperaturo pri tleh, ki se z višino postopno znižuje. Tla z ogrevalnim sistemom na dotik niso vroča (okrog 25–26 °C), toda niso niti hladna, kar je tipično za tla v okolju s tradicionalnim ogrevanjem, zato ste lahko v teh prostorih tudi bosi.

  Giacoklima talni sistem je primeren tako za ogrevanje, kakor za hlajenje, zato je uporaben preko celega leta. V zimskem načinu talni sistem ogrevanja deluje z vodo katere temperatura se giblje med 25 °C in 45 °C, odvisno od zunanje temperature okolice. Kot že, rečeno je v tem primeru površina tal tista, ki oddajajo toploto v prostor. Nadalje pa lahko, zahvaljujoč termoregulacijskim napravam, dosežemo odlične stopnje ugodja. V poletnem načinu sistem deluje z vodo temperature 13–14 °C, z možnostmi nihanja, ki temeljijo na zunanjih temperaturnih razmerah in stopnji vlažnosti ozračja.

  Giacoklima - Krivulja udobja

  Ugodje: konstantna temperatura, brez temperaturnih plasti in prepiha

  Pri pravilnem izračunu toplotnih zahtev zgradbe moramo upoštevati način gradnje objekta, stopnjo izolacije in razpršitev same toplote skozi stene. Nadalje pa lahko temperaturne zahteve nihajo od enega prostora do drugega, odvisno od namembnosti posameznega prostora.

  Številne študije ogrevalnih sistemov so dokazale, da pravilno dimenzioniran ploskovni sistem ogrevanja z uporabo moderne tehnologije oskrbi človeško telo z večjim udobjem in blaginjo kot običajni ogrevalni sistemi: občutek udobja je dosežen s konstantno temperaturo v različnih prostorih.

  Razporeditev temperature v posameznih prostorih je določena s tako imenovano idealno krivuljo toplotnega ugodja, glede na katero morajo imeti predeli bližje tlom nekoliko višjo temperaturo od tistih ki so bližje stropu. S primerjavo krivulj ugodja različnih ogrevalnih sistemov postane jasno, da se krivulja, ki predstavlja ugodje doseženo z talnim ogrevalnim sistemom, najbolj približa idealni.

  Giacoklima - Porazdelitav toplote

  Tla so se izkazala kot obsežna in udobna ogrevalna površina, saj lahko s tem sistemom vzdržujemo nižjo temperaturo zraka in obenem ohranjamo enako stopnjo ugodja. Z nižjo temperaturo zraka, kar izboljša njegovo kakovost, se lahko izognemo zadušljivemu občutku, ki ga začutimo pri vstopu v pregret prostor.

  Pri obsežni površini, ki se ogreva z vodo nizke temperature, praktično ne čutimo nobenih zračnih premikov, kar hkrati zmanjšuje izsušenost zraka v prostoru. Z napredno tehnologijo se izognemo preveliki temperaturi tal, ki povzroča slabo prekrvavitev in otekanje nog, kar dokazujejo sistemi iz 50-ih in 60-ih let. S tem sistemom je doseženo naravno ugodje tako, da preprečuje nastajanje visokotemperaturnih plasti razpršenih navzgor, kot nastajajo pri tradicionalnih sistemih ogrevanja.

  Prihranek energije

  Giacoklima sistem zagotavlja visoko stopnjo ugodja z izkoriščanjem nižje temperature: celotna tla postanejo ogrevalno telo in omogočijo uporabniku enak občutek ugodja s približno 2 °C nižjo temperaturo ozračja. Rezultat tega je manjša toplotna razpršenost iz prostora navzven in posledično visok prihranek energije.

  Giacoklima sistem preprečuje nastajanje visokotemperaturnih plasti pri stropu, ki nastajajo pri tradicionalnem načinu ogrevanja, ter tako priskrbi občutek ugodja na stojni višini. Posebno v zelo visokih stavbah, kot na primer v cerkvah, je prednost Giacoklima talnega sistema v zaznavi spremembe temperature takoj, ko ogrevanje oz. ohlajanje privedemo v nižje plasti prostora, kar se odraža v pozitivnem učinku na človeško telo.

  Giacoklima - Prihranek energije

  Tako nizka temperatura vode omogoča pomemben prihranek energije, obenem pa dopušča uporabo energijskih virov katerih učinki so boljši pri nizkih temperaturah, kot so solarni kolektorji, kondenzacijski kotli in toplotne črpalke.

  Estetska prednost: nobenih ogrevalnih teles v prostoru

  Sistem omogoča prosto opremljanje prostorov, saj radiatorji ne zasedajo sten, ki bi sicer ostale neizkoriščene. Dandanes predstavlja nujo prilagodljivost življenjskega prostora, kot tudi pohištva: z Giacoklima talnim sistemom ni omejitev pri kreativnosti in razporeditvi pohištva, prav tako so izključene estetske težave, ki so jih povzročali neestetski radiatorji.

  Giacoklima sistem je prav tako uspešno uporaben v zgodovinsko in religiozno pomembnih stavbah, kjer je nedopustna montaža radiatorjev na vidno mesto. S tem sistemom ogrevanja ambient ostane nespremenjen in zagotavlja prvoten izgled.

  Zvočna izolacija

  Počasen pretok vode znotraj cevi izdelanih iz umetnih mas zagotavlja delovanje v popolni tišini. Nadalje ima izolacijska plošča pomemben zvočni izolacijski namen, saj absorbira hrup med nadstropji. Giacomini izolacijske plošče so izdelane iz polistirena, imajo parno zaporo ter so sposobne absorbirati tudi zvoke hoje v nadstropjih.

  Giacoklima - Primeri instalacije

  Trajnost

  Giacomini izolacijske plošče imajo neomejeno trajanje zahvaljujoč njihovi zaprto-celični strukturi, ki ploščam zagotavlja nespremenjene karakteristike, tudi kadar je proizvod podvržen operativnim in okoljskim pritiskom.

  Poleg tega Giacoklima ogrevalni sistem ne zahteva vzdrževanja, saj ne vsebuje strojnih delov podvrženih obrabi, ali filtrov, ki bi potrebovali periodično čiščenje.

   

 • Povprašajte o izdelku

  Napisanih znakov:
  Giacomini - program Giacoklima - Sistem talnega ogrevanja

  Celoten katalog kategorije Giacoklima - Sistem talnega ogrevanja proizvajalca Giacomini.