GRELNIKI ZA TOPLOTNE ČRPALKE

Grelnik za toplotne črpalke BOLLY PDC

Proizvajalec

Bolly PDC je posebej zasnovan grelnik za sisteme toplotnih črpalk – povečuje učinkovitost instalacij in življenjsko dobo toplotne črpalke. BOLLY PDC v kombinaciji s toplotno črpalko in patentiranimi toplotnimi izmenjevalci, zagotavlja do 30% višjo zmogljivost v primerjavi s tradicionalnim grelnikom.

Dokumenti za prenos

BOLLY PDC

Katalog

Opis

Grelnik za toplotne črpalke BOLLY PDC
Priprava in shranjevanje tople sanitarne vode s toplotno črpalko

 

Grelniki sanitarne vode BOLLY PDC imajo nameščen zunanji ploščati toplotni izmenjevalnik. Grelniki BOLLY PDC so izdelani predvsem za uporabo v sistemih, kjer se kot glavni vir toplote uporablja toplotna črpalka. Ploščati izmenjevalnik je dimenzioniran natančno glede na velikost grelnika, kar omogoča hiter zagon.
Glavni prednosti pri uporabi zunanjega toplotnega izmenjevalnika sta visoka učinkovitost in stalno delovanje pri predgretju. Izmenjevalniki, ki so vgrajeni v grelnik, izgubijo moč, ko se temperatura v grelniku poviša, kar pa se pri zunanjem izmenjevalniku ne more zgoditi. Tako imajo grelniki BOLLY PDC v primerjavi z grelniki BOLLY do 25% hitrejši zagon.

Materiali:
Grelnik BOLLY PDC in zunanji izmenjevalnik je izdelan iz jeklene pločevine s prevleko Polywarm, ki je primerna za shranjevanje sanitarne pitne vode.

Izolacija:
Grelniki BOLLY PDC so izolirani s trdo poliuretansko peno z visoko toplotno izolativnostjo. Zunanja obloga izolacije je siv PVC s črnim pokrovom in črnim pokrovom prirobnice.

Katodna zaščita:
Magnezijeva anoda