ZRAK-VODA

Toplotne črpalke BOSCH COMPRESS 7400i AW

Proizvajalec

Z nenehnimi inovacijami in razvojem Bosch zagotavlja enostavno rabo obnovljivih virov in izredno varčno delovanje naprav. Compress 7400i AW koristi brezplačno energijo iz okolja, za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Še posebej je primerna za novogradnje in energetsko sanirane objekte. Z izredno učinkovitim delovanjem dosega visoke izkoristke in nudi izjemno udobje bivanja.

 

Dokumenti za prenos

Bosch Compress 7400i AW

Katalog

Opis

Toplotne črpalke zrak/voda
BOSCH COMPRESS 7400i AW

 

Dosledno varčuje z energijo

Z nenehnimi inovacijami in razvojem Bosch zagotavlja enostavno rabo obnovljivih virov in izredno varčno delovanje naprav.
Compress 7400i AW koristi brezplačno energijo iz okolja, za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode. Še posebej je primerna za novogradnje in energetsko sanirane objekte. Z izredno učinkovitim delovanjem dosega visoke izkoristke in nudi izjemno udobje bivanja.
Nova Bosch toplotna črpalka zrak/voda Compress 7400i AW je še posebej tiha. Zahvale gredo aktivni preusmeritvi zvoka v integriranem dušilcu zvoka in zvočno optimiranem hladilnem krogu, zato je toplotna črpalka ena izmed najtišjih na trgu.

 

Prednosti:

•  Preprosto tiha:
Zaradi preusmeritve zvoka skozi dušilec zvoka in zvočno optimiziranega hladilnega kroga je Compress 7400i AW ena izmed najbolj tihih toplotnih črpalk na trgu. Z najvišjo ravnjo zvočne moči 54 db(A) podnevi in 48 dB(A) ponoči zlahka izpolnjuje zakonske uredbe o nadzoru hrupa tudi v gosto poseljenih stanovanjskih naseljih.

Preprosto učinkovita:
Toplotna črpalka Compress 7400i AW je tudi izredno učinkovita. Sezonski izkoristek SCOP dosega tudi do 5,1 in tako ves čas skrbi za nizke stroške energenta. Toplotna črpalka dosega razred energetske učinkovitosti A+++, pri pogojih za povprečne okoljske razmere in temperaturo ogrevalnega sistema 35°C.

Preprosto delovanje:
Delovanje toplotne črpalke je zelo enostavno. Nastavitve na zaslonu zlahka prilagodite svojim zahtevam in jo nadzorujete preko aplikacije EasyRemote, ki je enostavna za uporabo.

• Preprosto obnovljiva:
Za obratovanje Boscheve toplotne črpalke zrak / voda potrebujemo samo elektriko. Toplotna črpalka iz zraka zajema toploto in jo oddaja na ogrevalni sistem. Za svoje delovanje porabi bistveno manj elektrike kot proizvede energije, zato je idealna izbira za ogrevanje bivalnih prostorov. Vendar je proizvedena energija odvisna predvsem od kakovosti in učinkovitosti toplotne črpalke.

• Preprosto visoka kvaliteta:
S Compress 7400i AW izbirate visoko kvaliteto podjetja Bosch, ne le iz inovativne ali zanesljive tehnologije, ampak tudi iz elegantnega dizajna.

• Preprosto namestitev:
Popolnoma opremljene notranje enote, je enostavno namestiti. Vse hidravlične komponente so že predhodno integrirane, zato omogočajo hiter zagon in enostavno montažo ter vzdrževanje naprave.

 


Zunanja enota:

Compress 7400i AW prilagaja svojo zmogljivost individualnim potrebam uporabnika. Z uporabo sodobne inverterske tehnologije, s SCOP do 5,1 toplotna črpalka zrak/voda deluje z največjim izkoristkom.

Lastnosti:
• V dveh velikostih (5/7 kW) za ogrevanje in hlajenje
• Ustrezna za novogradnje (do 300 m2) in za modernizacijo energetsko saniranih objektov
• Inovativen dizajn in integriran dušilec zvoka zagotavljata, da se toplotna črpalka v času delovanja komajda sliši
• Enostavno delovanje - direktno preko zaslona ali z uporabo aplikacije na pametnem telefonu

 

Notranja enota:

Boscheva ponudba sistemov Compress nudi zelo različne sistemske rešitve. Pri Compress 7400i AW je notranja enota na voljo v štirih različicah: dve kompaktni prosto stoječi varianti z vgrajenim bojlerjem in dve stenski izvedbi.
Glede na potrebno moč so vse štiri različice notranje enote primerne kot samostojen ogrevalni sistem za sanitarno vodo in centralno ogrevanje.
Notranje enote so opremljene z integriranim 9 kW električnim grelcem, ki se lahko vklopijo po stopnjah (2- 4-6-9 kW). Notranja enota se lahko – odvisno od različice – priklopi na obstoječ plinski kotel oziroma kotel na olje. Ne glede na vašo izbrano kombinacijo boste z Bosch Compress 7400i AW vaš dom zanesljivo oskrbeli s toploto in toplo sanitarno vodo.