Ogrevanje
Vodovod
Solarna tehnika
Kopalniška oprema
Klimatske naprave

IKA, TRGOVSKO PODJETJE, ŽIRI, D.O.O.

Industrijska ulica 11
4226 Žiri, Slovenija

+386 4 518 44 44
info@ika.si

Črpalka Grundfos Hydro MPC • HYDRO MPC NAPRAVE ZA DVIG TLAKA

  UPORABA

  Grundfos Hydro MPC naprave za dvig tlaka so izdelane po najvišjih standardih. S krmilnikom CU352, zmorejo obvladovati tudi najzahtevnejše naloge z lahkoto in natančnostjo.

  Vse komponente so vgrajene s poudarkom na kakovosti in učinkovitosti. Grundfos Hydro MPC naprave za dvig tlaka so zasnovane, da trajajo: močne, kompaktne enote z enostavnim dostopom do vseh servisnih delov. Grundfos Hydro MPC naprave za dvig tlaka se lahko uporablja povsod, kjer je potreben dodaten pritisk. Vsaka naprava je bila zasnovana tako, da izpolnjuje posebne zahteve kupcev po zmogljivosti in nadzoru.

  Inteligenten kaskadni nadzor zagotavlja, da optimalno število črpalk, potrebnih za zadovoljitev sistema deluje kadarkoli. Skupaj s CR(E) z IE3 motorji, so vzrok, da so Hydro MPC naprave za dvig tlaka najbolj energetsko učinkovita rešitev za vzdrževanje konstantnega tlaka v času spreminjajočih se zahtev po pretoku.

  Grundfos Hydro MPC naprave za dvig tlaka so narejene za prečrpavanje in dvig tlaka čiste vode v aplikacijah kot so

  • Vodovodih
  • Stanovanjskih blokih
  • Hotelih
  • Industriji
  • Bolnicah
  • Šolah

  Standardno imajo Hydro MPC naprave za dvig tlaka dve do šest vzporednih CRI(E)/CR(E) črpalk, montiranih na podnožje z vsemi potrebnimi armaturami in kontrolno omarico.

  Večina naprav za dvig tlaka je na voljo z nerjavečimi črpalkami.

  Črpalke iz naprave za dvig tlaka se lahko odstrani brez poseganja v cevovod iz katerekoli strani ocevja. To pomeni, da lahko, celo na največjih napravah za dvig tlaka, servis opravi ena sama oseba z viličarjem ali žerjavom.

  LASTNOSTI

  Hydro MPC naprave za dvig tlaka so razdeljene v tri standardne skupine glede na načine vodenja:

  • Hydro MPC-E
   • Naprave za dvig tlaka z dvema do šestimi CR(I)E črpalkami, priključkoma za cevovod od 2" do DN250 in velikostmi motorjev od 0,37 do 22 kW.
  • Hydro MPC-F
   • Naprave za dvig tlaka z dvema do šestimi CR(I) črpalkami povezanimi na en zunanji frekvenčni pretvornik. Hitrostno vodeno delovanje izmenjuje med črpalkami naprave za dvig tlaka. Priključki na cevovod od 2" do DN250 in motorji velikosti od 1,1 do 30kW.
  • Hydro MPC-S
   • Naprave za dvig tlaka z dvema do šestimi CR(I) črpalkami delujočimi prek omrežja, priključek na cevovod od 2" do DN 250 in motorji z velikostjo od 0,37 do 30kW.

  Če vaš standardni Hydro MPC ne ustreza zahtevani delovni točki oziroma vaša aplikacija zahteva dodatne funkcije, lahko Grundfos ponudi alternativno napravo za dvig tlaka. Ti sistemi za dvig tlaka so zasnovani na seriji črpalk CR.

  Na vseh napravah, z navojnimi priključki na sesalni in tlačni kolektor, so vgrajeni kroglični ventili Giacomini.

  NADZOR IN SPREMLJANJE

  Hydro MPC naprava za dvig tlaka je opremljena s črpalkami in motorji, ki so med najboljšimi na svetu. Toda sami niso zagotovilo za celostno nizkoenergijsko porabo. To pa lahko doseže s pomočjo krmilnika v ozadju sistema, regulatorjem CU352, ki ponuja:

  Visoko udobje

  Hitrost črpalke stalno prilagaja potrebi po pretoku da obdrži zahtevan konstanten tlak – in zagotavlja visoko udobje preko celotnega dne.

  Prihranki energije

  Uporaba podatkov o krivulji črpalke, da določi najučinkovitejšo hitrost in zahtevano število črpalk. Poraba električne energije se tako nenehno prilagaja zahtevam.

  Enostavna uporaba

  Velik intuitiven barvni zaslon omogoča enostavno uporabo, tako kot čarovnik za prvi zagon močno olajša zagon naprave.

  Zgodnje opozarjanje

  Vključena funkcija beleženja omogoča stalno spremljanje učinkovitosti sistema in omogoča uporabniku, da se odzove in prilagodi v primernem času.

  Oddaljen dostop

  Krmilnik komunicira prek najpogostejših BUS protokolov - in ima vgrajeno Ethernet povezavo, ki omogoča oddaljeni dostop preko spletnega brskalnika.

  KARAKTERISTIKA DELOVANJA

  Krivulja MPC

 • Povprašajte o izdelku

  Napisanih znakov:
  Črpalka Grundfos MPC