OBTOČNE ČRPALKE

Črpalka Grundfos COMFORT

Producer

Črpalke za toplo vodo v gospodinjstvih. Serija COMFORT zagotavlja takojšnjo vročo vodo do pipe in tušev in tako zmanjšuje porabo energije in vode.

Dokumenti za prenos

Grundfos COMFORT

Katalog

Grundfos

Katalog

Opis

Črpalka Grundfos COMFORT
Črpalke za cirkulacijo sanitarne tole vode

 

Uporaba:

Moderni visoko učinkoviti sistemi za pitno vodo vsebujejo poleg tople in hladne sanitarne vode, tudi obtočni vod. Obtočne črpalke cirkulirajo ohlajeno vodo nazaj v rezervoar tople vode. Tako se pitna voda ne zavrže brez potrebe. Črpalka Grundfos COMFORT je zasnovana, da ustreza zahtevam dovoda tople vode. Ta serija je zasnovana za udobje uporabnika, visoko zanesljivost in premišljenimi rešitvami za rezervne dele.

 

Prednosti:

Črpalke Grundfos COMFORT so zasnovane z enofaznim namagnetenim motorjem. Zaradi svoje zasnove so odporne na onesnaženje in na neizogibne apnene delce. Nasprotno s predhodnimi serijami črpalk, krogelno oblikovano tekač ni pritrjen na gred. Magnetno polje prenaša navor iz statorja na rotor in prek rotorja na tekač, ki je znotraj hidravlike črpalke. Ohišje črpalke in motor sta hermetično ločena, kar nudi enostavno čiščenje in vzdrževanje. Material tekača je nerjaveče jeklo, ohišje je iz medenine, tesnilo EPDM. Enofazni motor ne zahteva dodatne zunanje zaščite. Prednost zasnove črpalke je tudi odpornost na abrazijo. Ležaj je podmazan s tekočino črpalke in rezultat tega je varno delovanje črpalke, tiho delovanje in dolga življenjsko doba. Črpalka je odporna na trdoto vode od 14nk°.