REGULACIJA CONNECTED HOME

Siemens Connected Home – radiatorska termostatska glava

Proizvajalec

Siemens Connected Home je sistem za avtomatizacijo doma za varčnejše, trajnostno in udobno ogrevanje. Povezuje pametne naprave in omogoča njihovo optimalno delovanje, varčevanje z energijo, prispeva k bolj zelenemu okolju in zniža obratovalne stroške ogrevanja do 30%.

Dokumenti za prenos

Siemens Connected Home

Letak

Opis

Siemens Connected Home - radiatorska termostatska glava

 

Wifi radiatorske glave prilagajajo temperaturo v posameznih prostorih (conah). V sistem pametnega ogrevanja so povezane prek omrežja ZigBee. Temperaturo je možno nastavljati tudi ročno neposredno na glavah.

 

Tehnične lastnosti:

• Tip baterije: 2xAA (vključeno)
• Trajanje baterije: do dve leti
• Primerno za ventile M30 x 1.5
• RA, RAV, RAVL adapterji (vključeno)
• ZigBee 3.0 komunikacijski protokol

 

Značilnosti in funkcije:

• Samodejno prilagajanje ventilu
• Nadzor temperature prostora
• Opcija spreminjanja nastavitev neposredno na glavi
• Funkcija zaznave odprtega okna
• Opcija hitrega ogrevanja
• Enostavno povezovanje
• Varnostni zaklep (child safety lock)

 CONNECTED HOME

 

Siemens Connected Home je sistem za avtomatizacijo doma za varčnejše, trajnostno in udobno ogrevanje. Povezuje pametne naprave in omogoča njihovo optimalno delovanje, varčevanje z energijo, prispeva k bolj zelenemu okolju in zniža obratovalne stroške ogrevanja do 30 %.

Pametno ogrevanje Siemens Connected Home je inteligentna rešitev za radiatorsko ogrevanje hiš, stanovanj ter majhnih ali velikih poslovnih prostorov. Prilagodi temperaturo v posameznih prostorih glede na vaše potrebe, pri tem pa zmanjša izgube energije. Radiatorji grejejo samo takrat, ko je treba in samo tam, kjer je potrebno. Vaš dom in delovni prostori so ogreti na prijetno temperaturo, vaš račun za energijo pa nižji tudi do 30%.

Pametni ogrevalni ekosistem Connected Home temelji na brezžični komunikaciji. Enostavno namestite vse komponente brez potrebe po rekonstrukciji hiše. Ogrevanje upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu ali tablici. Sam sistem je trajnosten: njegova tehnologija se lahko prilagodi in poveže z drugimi pametnimi napravami iz družine Siemens Connected Home.

 

Connected Home deluje na brezžični komunikaciji ZigBee 3.0. (2,4 GHz, dvosmerno). Usmerjevalnik (hub), ki ustvarja omrežje ZigBee, povezuje termostatski radiatorski pogon in relejno enoto (sprejemnik) ter omogoča njuno komunikacijo z mobilno aplikacijo prek internetne povezave.

 

Ekosistem Connected Home občutno prihrani stroške delovanja in energije. Sposoben je delati z različnimi tarifami električne energije in učinkovito načrtovati ogrevanje.

 

Enostaven za izvedbo, enostaven za montažo in enostaven za nastavitev – velike prednosti ekosistema Connected Home. Povezovanje naprav zahteva le tri klike in nekaj sekund.

 

Na en usmerjevalnik (hub) GTW100ZB je mogoče povezati do 32 termostatskih glav. Skupno lahko v ZigBee komunikacijo povežemo do 100 različnih naprav. Relejna enota (sprejemnik) RCR1102ZB se lahko uporablja tudi kot repetitor za ojačanje signala.

 

Ogrevalni ekosistem lahko samostojno nadzoruje in uravnava temperaturo v do desetih ločenih prostorih. Tako je mogoče za vsak prostor v gospodinjstvu nastaviti svojo udobno temperaturo, ki bo ustrezala zahtevam stanovalcev

 

Optimizacija porabe energije je samoumevna. Manjša poraba torej prihrani denar.

 

Celoten ogrevalni ekosistem se upravlja preko telefona ali tablice. To vam omogoča popoln nadzor z enim klikom. Vse se da enostavno in hitro nastaviti. Usmerjevalnik ima Ethernet in WLAN povezavo.