REGULACIJA CONNECTED HOME

Siemens Connected Home – sprejemnik / ojačevalec

Proizvajalec

Siemens Connected Home je sistem za avtomatizacijo doma za varčnejše, trajnostno in udobno ogrevanje. Povezuje pametne naprave in omogoča njihovo optimalno delovanje, varčevanje z energijo, prispeva k bolj zelenemu okolju in zniža obratovalne stroške ogrevanja do 30%.

Dokumenti za prenos

Siemens Connected Home

Letak

Opis

Siemens Connected Home - sprejemnik / ojačevalec

 

Brezžični sprejemnik Siemens RCR110.2ZB omogoča krmiljenje dveh relejev in se lahko uporablja za krmiljenje vira toplote in pripravo tople vode. Omogoča povezavo z izhodnim relejem z brezpotencialnimi kontakti in se lahko priključi na večino običajnih kotlov, toplotnih črpalk, pretočnih grelnikov in drugih sistemov.
Sprejemnik lahko povežete z usmerjevalnikom ZigBee, ki nato krmili kotel glede na potrebe ogrevanja. Omogoča tudi ročno preklapljanje izhodnih relejev. Za večje aplikacije ga lahko uporabite kot ojačevalec signala. Relejna enota je narejena tako, da prenese veliko število preklopnih ciklov, v primeru zamenjave kotla pa jo je mogoče enostavno odstraniti in ponovno namestiti.

 

Tehnične lastnosti:

• AC 230 V napajanje
• 2x On/Off breznapetostni rele
• Komplet za montažo na steno
• Zigbee 3.0 komunikacijski protokol

 

Značilnosti in funkcije:

• Upravljanje kotla in sanitarne vroče vode
• Ojačevalec ZigBee omrežja
• Posodobitev programske opreme na daljavo
• Nastavitev urnika ogrevanja sanitarne vode
• Enostavno povezovanje

 CONNECTED HOME

 

Siemens Connected Home je sistem za avtomatizacijo doma za varčnejše, trajnostno in udobno ogrevanje. Povezuje pametne naprave in omogoča njihovo optimalno delovanje, varčevanje z energijo, prispeva k bolj zelenemu okolju in zniža obratovalne stroške ogrevanja do 30 %.

Pametno ogrevanje Siemens Connected Home je inteligentna rešitev za radiatorsko ogrevanje hiš, stanovanj ter majhnih ali velikih poslovnih prostorov. Prilagodi temperaturo v posameznih prostorih glede na vaše potrebe, pri tem pa zmanjša izgube energije. Radiatorji grejejo samo takrat, ko je treba in samo tam, kjer je potrebno. Vaš dom in delovni prostori so ogreti na prijetno temperaturo, vaš račun za energijo pa nižji tudi do 30%.

Pametni ogrevalni ekosistem Connected Home temelji na brezžični komunikaciji. Enostavno namestite vse komponente brez potrebe po rekonstrukciji hiše. Ogrevanje upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu ali tablici. Sam sistem je trajnosten: njegova tehnologija se lahko prilagodi in poveže z drugimi pametnimi napravami iz družine Siemens Connected Home.

 

Connected Home deluje na brezžični komunikaciji ZigBee 3.0. (2,4 GHz, dvosmerno). Usmerjevalnik (hub), ki ustvarja omrežje ZigBee, povezuje termostatski radiatorski pogon in relejno enoto (sprejemnik) ter omogoča njuno komunikacijo z mobilno aplikacijo prek internetne povezave.

 

Ekosistem Connected Home občutno prihrani stroške delovanja in energije. Sposoben je delati z različnimi tarifami električne energije in učinkovito načrtovati ogrevanje.

 

Enostaven za izvedbo, enostaven za montažo in enostaven za nastavitev – velike prednosti ekosistema Connected Home. Povezovanje naprav zahteva le tri klike in nekaj sekund.

 

Na en usmerjevalnik (hub) GTW100ZB je mogoče povezati do 32 termostatskih glav. Skupno lahko v ZigBee komunikacijo povežemo do 100 različnih naprav. Relejna enota (sprejemnik) RCR1102ZB se lahko uporablja tudi kot repetitor za ojačanje signala.

 

Ogrevalni ekosistem lahko samostojno nadzoruje in uravnava temperaturo v do desetih ločenih prostorih. Tako je mogoče za vsak prostor v gospodinjstvu nastaviti svojo udobno temperaturo, ki bo ustrezala zahtevam stanovalcev

 

Optimizacija porabe energije je samoumevna. Manjša poraba torej prihrani denar.

 

Celoten ogrevalni ekosistem se upravlja preko telefona ali tablice. To vam omogoča popoln nadzor z enim klikom. Vse se da enostavno in hitro nastaviti. Usmerjevalnik ima Ethernet in WLAN povezavo.