REGULACIJA CONNECTED HOME

Siemens Connected Home – usmerjevalnik HUB

Proizvajalec

Siemens Connected Home je sistem za avtomatizacijo doma za varčnejše, trajnostno in udobno ogrevanje. Povezuje pametne naprave in omogoča njihovo optimalno delovanje, varčevanje z energijo, prispeva k bolj zelenemu okolju in zniža obratovalne stroške ogrevanja do 30%.

Dokumenti za prenos

Siemens Connected Home

Letak

Opis

Siemens Connected Home - usmerjevalnik HUB

 

ZigBee usmerjevalnik (hub) povezuje posamezne komponente med seboj in omogoča njihovo upravljanje z aplikacijo Connected Home. V nekaj sekundah ga seznanite s pametnim telefonom in nato v skladu z nastavitvami upravlja brezžične radiatorske glave in sprejemnik (če je vključen v sistem). Komunikacija poteka preko protokola ZigBee 3.0, ki spada med tehnologije brezžičnega omrežja PAN (tako kot Bluetooth). Združite lahko različne pametne domače naprave in jih upravljate od koderkoli iz ene mobilne naprave.

Usmerjevalnik (hub) omogoča hkratno povezovanje do 100 brezžičnih naprav, od tega 32 baterijskih (na primer radiatorske glave). V primeru sistemov z več radiatorji lahko obseg povečate z vključitvijo dodatnih usmerjevalnikov. Usmerjevalnik lahko povežete z internetom prek WLAN (Wifi) ali Ethernet (kabel), vendar za samo delovanje sistema stalna internetna povezava ni potrebna. Tudi v primeru izpada interneta, vam ni treba skrbeti za temperaturo v vašem domu.

Usmerjevalnik ZigBee ima domet signala okoli 60 m v zaprtih prostorih (do 100 m na prostem), za njegovo okrepitev pa je možno uporabiti sprejemnik kot ojačevalnik signala. Enako rešitev lahko uporabite tudi, če morate krmiliti ogrevanje v več ločenih conah.

 

Tehnične lastnosti:

• AC 230 V napajanje (preko adapterja)
• Namizna izvedba
• LED indikator stanja
• Ethernet in WLAN internet povezava
• ZigBee 3.0 komunikacijski protokol

 

Značilnosti in funkcije:

• Povezava do 32 termostatskih glav
• Do 40 naprav skupno
• Posodobitev programske opreme na daljavo
• Gumb za ponovni zagon in povezavo
• Kompaktna izvedba
• Enostavno povezovanje
• Neprekinjeno delovanje (tudi ob izpadu interneta)

 CONNECTED HOME

 

Siemens Connected Home je sistem za avtomatizacijo doma za varčnejše, trajnostno in udobno ogrevanje. Povezuje pametne naprave in omogoča njihovo optimalno delovanje, varčevanje z energijo, prispeva k bolj zelenemu okolju in zniža obratovalne stroške ogrevanja do 30 %.

Pametno ogrevanje Siemens Connected Home je inteligentna rešitev za radiatorsko ogrevanje hiš, stanovanj ter majhnih ali velikih poslovnih prostorov. Prilagodi temperaturo v posameznih prostorih glede na vaše potrebe, pri tem pa zmanjša izgube energije. Radiatorji grejejo samo takrat, ko je treba in samo tam, kjer je potrebno. Vaš dom in delovni prostori so ogreti na prijetno temperaturo, vaš račun za energijo pa nižji tudi do 30%.

Pametni ogrevalni ekosistem Connected Home temelji na brezžični komunikaciji. Enostavno namestite vse komponente brez potrebe po rekonstrukciji hiše. Ogrevanje upravljate preko aplikacije na pametnem telefonu ali tablici. Sam sistem je trajnosten: njegova tehnologija se lahko prilagodi in poveže z drugimi pametnimi napravami iz družine Siemens Connected Home.

 

Connected Home deluje na brezžični komunikaciji ZigBee 3.0. (2,4 GHz, dvosmerno). Usmerjevalnik (hub), ki ustvarja omrežje ZigBee, povezuje termostatski radiatorski pogon in relejno enoto (sprejemnik) ter omogoča njuno komunikacijo z mobilno aplikacijo prek internetne povezave.

 

Ekosistem Connected Home občutno prihrani stroške delovanja in energije. Sposoben je delati z različnimi tarifami električne energije in učinkovito načrtovati ogrevanje.

 

Enostaven za izvedbo, enostaven za montažo in enostaven za nastavitev – velike prednosti ekosistema Connected Home. Povezovanje naprav zahteva le tri klike in nekaj sekund.

 

Na en usmerjevalnik (hub) GTW100ZB je mogoče povezati do 32 termostatskih glav. Skupno lahko v ZigBee komunikacijo povežemo do 100 različnih naprav. Relejna enota (sprejemnik) RCR1102ZB se lahko uporablja tudi kot repetitor za ojačanje signala.

 

Ogrevalni ekosistem lahko samostojno nadzoruje in uravnava temperaturo v do desetih ločenih prostorih. Tako je mogoče za vsak prostor v gospodinjstvu nastaviti svojo udobno temperaturo, ki bo ustrezala zahtevam stanovalcev

 

Optimizacija porabe energije je samoumevna. Manjša poraba torej prihrani denar.

 

Celoten ogrevalni ekosistem se upravlja preko telefona ali tablice. To vam omogoča popoln nadzor z enim klikom. Vse se da enostavno in hitro nastaviti. Usmerjevalnik ima Ethernet in WLAN povezavo.